Låt oss presentera oss

Om Brobäcks islandshästar

Brobäcks islandshästar har öppet året runt och erbjuder naturridning, hästkalas, avel och ryttaryoga! Vi skräddarsyr också och hjälper dig att sätta ihop ett aktivitetspaket.

Vi brinner för häst, natur, människor och hälsa och vill genom våra tjänster förmedla det vi älskar och hoppas på att det kan smitta av sig till andra.

Enkelhet, kvalitet och hållbarhet är ledord som vi strävar efter i vår verksamhet. Vi vill att du som besöker oss ska känna dig välkommen, avslappnad och bli påfylld av ny energi.

Michael

Trygg, problemlösare och fixare!

Michael är pappa på gården och är den som fixar det mesta, hästar och hagar, matlagning, fika etc. Han gillar att markträna hästarna. Michael kopplar gärna av med en skogstur på fyrhjulingen. 

Omúr frá Kírkjúferjúhjaléigu

Omúr är vår avelshingst och tävlingshäst. Han är en riktig gentleman. Han är född 2004 och har 20 registrerade avkommor efter sig. Han är en riktig läromästare och har fantastiska gångarter. Otroligt snäll i all hantering och har en ovanligt bra karaktär och lynne. Omúr är Ellas tävlingshäst, Detta är Mickes häst och ögonsten. 

Eros

Eros är vår miniappalousa med ett hjärta av guld. Han är född 2016 och är en underbar liten häst. Snäll mot alla och tydlig med sina signaler. Han ställer gärna upp vid Häst Kalas eller vid mys.  

Ratatoskur  från Kalvefalls "Toski"

Toski är son till vår hingst Omur och bror till Hamingja och Svala. Han föddes 2017 och är gårdens nallebjörn. Toski är världens snällaste och älskar att kela och bli pysslad med. Han är under utbildning men följer gärna med på våra turer.

Ella

Påhittig, modig och omtänksam!

Ella är dottern på gården och hjälper till med Hästkalas och naturridning. Hon rider regelbundet för tränare och satsar på tävling men älskar även att rida ut i skogen. Det bästa Ella vet är att rida barbacka i full galopp.

Hamingja från Kalvefalls

Hamingja är dotter till vår hingst Omúr och syster till Svala och Toski. Hon är född 2017 och är ett fantastiskt sto med massor av humor och kärlek. Hon är väldigt orädd och går fram i skog och mark som att hon äger världen. Hamingja är Johannas häst och är med än så länge endast som ledarhäst på turer. Hon ställer dock gärna upp på att bli borstad och pysslad med. 

Enzo

Enzo är familjens lille pajas. Han älskar människor och vill gärna pussas och gosa. Han gillar speciellt barn!  

Svala från Odla

Svala är född 2022 och är efter Elding och Omur. Hon påminner väldigt mycket om sina syskon Hamingja och Toski. Samma nyfikenhet, modighet och lugn. Svala är otroligt social och älskar att bli kliad. Hon följer väldigt gärna med sin mamma på tur.

Johanna

Energisk, driven och lättsam!

Johanna är mamma på gården och har ett brinnande intresse för hästar och hälsa. Hennes långa erfarenhet som hälsocoach, yogalärare och fritidsryttare resulterar i de tjänster som vi erbjuder. Det bästa Johanna vet är långa skogsturer med stopp för fika!

Lilja från Åkerby

Lilja är ett jättemysigt sto född 2017. Till skillnad mot Hamingja så är Lilja lite mer försiktig och inkännande. Hon älskar att gosa och är väldigt social. Lilja följer gärna med på turer.

Kessie

Kessie är gårdens vakthund. Hon skäller gärna när det kommer någon på besök och gosar helst bara med sin matte Johanna men tillåter lite mys från andra emellanåt.

Elding från Hästabet

Elding är född 2011 och är ett underbart sto med massor av vilja och framåtanda. Hon är mamma till Svala och har ett fantastiskt lynne. Hon följer gärna med ut på tur och älskar att bli pysslad med.

Elliot

Smart, stark och rolig!

Elliot är sonen på gården och hjälper gärna till att köra fyrhjuling och med annat gårdsfix. Han myser gärna med hästarna och speciellt med sin lille Eros.

Baltazar från Annelund (Birk)

Baltazar eller Birk som vi kallar honom är en riktig diamant. Han är född 2009 och är fantastisk med alla, djur som människa. Birk följer gärna med ut i skogen på turer och ställer även upp när det blir Hästkalas. Alla barn älskar honom!  Maxvikt 75kg!

Suna

Gårdens katt Suna är gärna med på upptåg och det bästa hon vet är att kela och leka. 

Survivor "Surre"

 Surre föddes sommaren 2022 och Suna är mamma. Hans namn kom till då han kämpade för sitt liv efter födseln. Han klarade sig och är idag en fantastisk katt som älskar att kela, ligga på soffan eller springa ute och leka med flygande löv.