Vad vi erbjuder

Naturridning, avel, hästkalas & ryttaryoga

Hos oss kan du komma bort från stress och alla måsten och istället få avkoppling ute i naturen i sällskap av islandshästen!

Vi erbjuder naturridning, ryttaryoga, hästkalas  samt fribetäckning med vår första klass hingst!


Naturridning

Att uppleva naturen gör du som bäst uppe på ryggen av en islandshäst! 

Välj något av våra paket som passar dig. Vi erbjuder något för alla både barn, nybörjare eller van ryttare. 

Tempot på turen anpassas efter gruppen och terrängen varierar mellan fina ridvägar till snirkliga skogsstigar. Ridning kan även ske på ridbanan om ryttaren är oerfaren/barn. De längre turerna rekommenderas till mer erfarna ryttare!

Vi rider i små grupper på en till tre personer, beroende på erfarenhet, plus ledare. Vi hjälps vi åt att göra iordning hästarna innan och efter turen, samt ta ut hästarna (ingår i tiden). 

Tänk på att kläd dig efter väder samt ha rena kläder som inte varit i annat stall (senast 6mån), oömma byxor och skor med klack. Du lånar hjälm och ev. skyddsväst av oss. 

All ridning sker på egen risk! Din maxvikt är 80kg. 

Hör av dig om du vill kombinera din ridtur med ryttaryoga!

Avel

Vi är stolta över vår förstklassiga hingst Omúr frá Kírkjúferjúhjáleigu född 2004. Han är en riktig gentleman och tar väl hand om sina ston. Omúr är en trygg herre i sina bästa dagar och underbar i all hantering. Han är femgångare med flygande pass som bästa gren och är en ren njutning att rida i alla gångarter som är mycket rena och bra åtskilda. Omúr betäcker på gården under hela säsongen. Mer information om Omúr finns här

Far: IS1997188247 Óttar frá Hvítárholti

Mor: IS1984286082 Perla frá Ey I

Benkvalitet: 9,0

Proportioner: 8,5

Flygande pass: 8,5

Tölt: 8,0 

Ryttaryoga

Ryttaryoga är för dig som vill få en stark kropp, god hållning, kroppskontroll, bättre balans, bättre andningsteknik, ökad medvetenhet och fokus! 

Med stärkande och linjerade rörelser tillsammans med medveten andning tränar du dig själv fysiskt och mentalt och strävar efter ditt bästa jag!

Ge dig själv de bästa förutsättningarna för en starkare kropp och knopp. På så sätt delar du med dig till din häst i både ridning och samspel!

Ryttaryogan hålls just nu online. Hör av dig om du vill kombinera yoga med ridning! Se mer info om aktuella kurser under evenemang på vår facebooksida Brobäcks Islandshästar!

Hästkalas

Nu kan du boka in ett Häst Kalas åt ditt barn med vänner! Under två timmar får de pyssla med hästarna, rida, äta grillad korv med bröd, grilla marshmallow och bara njuta av att vara på landet. Födelsedagsbarnet blir extra firad med en present!